top of page
oedeemtherapie Apeldoorn door Fysio 500

Oedeemtherapie

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is een behandeling voor mensen die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Heb je last van vocht in je benen, vocht in enkels of vocht in voeten. Als gevolg van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Jouw lymfevaten kunnen hierdoor beschadigd raken met als gevolg vochtophopingen. Oedeemtherapie behandelt deze klachten.

Oedeemtherapie: Our Services

Oedeemtherapie, hoe werkt dat?

Als oedeemfysiotherapeut probeer ik de afvoer van vocht bij jou te stimuleren. Dit gebeurt door verschillende soorten oefentherapie in te zetten. Als ook manuele lymfdrainage, compressietherapie en massage. Met als doel het vocht afvoerende systeem van jouw lichaam nog beter zijn werk te laten doen. Zodat vocht in jouw lijf wordt omgeleid.

Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Wanneer er een stabiele situatie is, dan helpen bandages, tape en therapeutische kousen om dit zo te houden. Tevens geef ik voorlichting voor het bevorderen van zelfzorg.

Oedeemtherapie: Tekst

Wanneer oedeemtherapie.

Met oedeemtherapie behandel je vochtophopingen in je lichaam. Een zichtbare zwelling door toename van vocht. Dit kan over het hele lichaam voorkomen, maar komt meestal in de ledematen voor. Oedeemtherapie kan helpen bij:

  • zwellingen die niet verdwijnen of niet minder worden na bijvoorbeeld een ongeval of na chemotherapie;

  • zwellingen na plastische chirurgie;

  • blauwe plekken, zwellingen die niet verdwijnen of niet minder worden;

  • zwellingen bij trombose;

  • vocht in de benen, vocht in enkels en vocht in voeten.

Oedeemtherapie: Tekst
Oedeemtherapie bij Fysio 500


Ik ben niet alleen oedeemtherapeut, maar ook fysiotherapeut en beheers ander specialistische vakdisciplines. Hierdoor ben ik in staat jouw klachten te bekijken vanuit een veelzijdig perspectief. Ook andere klachten zijn daardoor mee te nemen in het behandelplan.

Waarom oedeemtherapie bij Fysio 500 ?

Oedeemtherapie: Citaat

Oedeemtherapie bij zwangerschap

Als vrouw kun je tijdens en na de zwangerschap te maken krijgen met vochtophopingen. Met oedeemtherapie is behandeling van oedeem (vocht) aan gezicht, handen, benen of oedeem in het buikgebied na een keizersnede mogelijk. Ook kan hypertonie (verhoogde spierspanning) in de onderrug of elders in het lichaam behandeld worden.

Oedeemtherapie: Tekst

Vergoeding

Indien je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie, zijn de eerste 20 behandelingen van oedeemtherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt oedeemtherapie vergoed vanuit de basisverzekering en verrekend met je verplicht eigen risico.

  • Geen verwijzing nodig. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling oedeemtherapie.

  • Fysiotherapeut Christa van Meerten werkt sinds 2016 ook als oedeemtherapeut.

Oedeemtherapie: Tekst
bottom of page