top of page
Dry Needling Apeldoorn Fysiotherapie Christa van Meerten

Dry Needling

Snel ontspannen van de spier en minder pijn in een korte behandeling.

Dry Needling: Over

Wat is Dry Needling

Dry Needling is het prikken van een acupunctuurnaaldje op of in de buurt van een triggerpoint. De samentrekking of kramp in een spier of pees die je hebt is daarmee op te lossen. Het resultaat is minder spanning, pijn en stijfheid.


Het inbrengen van het naaldje voel je niet tot nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dit aanspannen heet een twitch. Na deze aanspanning volgt vaak een lokale spier ontspanning. Dat laatste is een gewenst effect en zorgt ervoor dat er weer meer vrijheid van bewegen is.

Dry Needling: Tekst

Wanneer is Dry Needling zinvol?

Dry Needling is vaak onderdeel van een groter behandelplan. Het helpt vooral om de pijn te verlichten en makkelijker te bewegen.

Dry Needling: Tekst

Welke klachten zijn te behandelen?

De behandeling is toe te passen bij: stijve gewrichten en spieren, klachten van nek, schouder, arm, elleboog, onderarm, pols, klachten van de lage rug, heup, knie, onderbeen, hielspoor en andere voetklachten.

Dry Needling: Tekst
Voordelen van Dry Needling

Voordelen van Dry Needling

Snel ontspannen van de spier
Korte behandeltijd
Korter behandeltraject
Minder pijn
Veel toepassingen mogelijk
Werkt ook goed bij uitstralende pijn
Kan op plaatsen behandelen waar vingers niet bij kunnen
Kracht komt sneller terug in uw spier
bewegingen sneller normaal

Dry Needling: Afbeelding

Wat is het verschil tussen acupunctuur en Dry Needling?

Er zijn raakvlakken tussen acupunctuur en dry needling. De naaldjes zijn hetzelfde, maar de locaties, het doel en de techniek van prikken zijn anders.


Dry Needling is het prikken van een acupunctuurnaaldje met als doel een verdikte of stijve spier te doen ontspannen. Acupunctuur is een behandelwijze met als doel herstel van de lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam. Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden gebruikt, die enige tijd in het lichaam blijven zitten.

Dry Needling: Tekst

Maak een afspraak

Graag snel van de allerergste klachten af? Maak via telefoon, whatsapp of mail een afspraak met mij.

Dry Needling: Tekst
bottom of page